vinkasser du skal vælge

by William Posted on 1317 views
inde i vinkasser

Dit spørgsmål sætter vinens miljøpåvirkning i et helt nyt lys. Hvis verden rent faktisk er afhængig af vores vin-swilling, venstreorienterede græsrodsorganiserende naboer, så er tilstedeværelsen af ​​farlige kemikalier i deres Chablis et spørgsmål om national, ikke-global sikkerhed.

Og selvom din antagelse om en forbindelse mellem vinforbrug og økoaktivisme ikke skiller sig ud (selvom det er sjovt at undersøge beviset), er sundhedsvirkningerne af en bestemt vinpakke værd at overveje, når vi vælger mellem flasker og vinkasser.

Du har pænt opsummeret mange af fordele og ulemper forbundet med vinemballering, Ron. Af vores førende valg – glasflasker, plastposer inde i vinkasser og aseptiske kartoner med vinkasse – vi har fundet, at de aseptiske kartoner har den laveste samlede miljøbelastning fra produktionsressourcer til transport til genbrugsmuligheder (selvom den stigende popularitet af genopfyldelige vinflasker er uden tvivl et punkt i deres favør). Men spiser vi med et giftigt bryg, når vi hælder fra andet end det traditionelle glas?

Se hvorfor vinkasser er så gode

Gode ​​nyheder: Ifølge føde- og lægemiddeladministrationen har det jord-venligste valg, den aseptiske pakke, ingen tilknyttede helbredseffekter. Disse kompositkartongkartoner er foret med et lavdensitetspolyethylenlag, der blokerer enhver aluminium i emballagen fra at kontakte vinen og lækker sig ikke i din Chardonnay. Aseptiske beholdere er også fri for den frygtede bisphenol A (BPA), en bestanddel af nogle plastprodukter, der er forbundet med hormonforstyrrelser og udviklingsproblemer.

Pose i en boks er lidt mere komplicerede. Plastposerne inde i disse boksede vine er 7 forskellige typer plastik, som måske indeholder BPA (og kan være svært at genbruge afhængigt af hvor du bor). Ikke alle mærker er dog BPA-positive, og du kan vædde på enhver vingård, der tilbyder BPA-fri poser, vil annoncere det på pakken eller dens hjemmeside. Dit bedste valg her er at lave lidt spøgen omkring, før du køber.

Men jeg er bange for, at der er nogle sure druer til at rapportere, uanset hvilken emballage du vælger. BPA findes også i epoxyharpikser, som nogle gange bruges til at linse vinbeholdere (ubelagte rustfri stålvats er en anden mulighed). En undersøgelse fandt meget lave niveauer af BPA i vine fra beholdere, glasflasker og aseptiske kartoner, og forskere har fundet ud af, at nogle syntetiske korker også lækker et østrogenlignende stof.

Vinkasser er godt at vælge hvis du vil have en god indpakning

I vino veritas, Ron, og sandheden er, at der måske ikke er nogen sikker måde at undgå helt underlige kemikalier på kort tid for at åbne din egen vingård. Men så igen, på sundhedsskalaen, har sporvækst af BPA ikke noget at guzzle for meget vin i første omgang, eller at drikke og køre. Så længe dagens grønne helte drikker ansvarligt, gå eller cykle til vinbutikken, og vælg deres pinots klogt, de kan fortsætte med at diskutere større problemer. Når alt kommer til alt, finder ingen en løsning på alle verdens problemer i bunden af ​​et vinglas.

Følg os

Author

William