skotland rundrejse er populært

by William Posted on 1247 views
Skotland som rundrejse

Som det passer til hjemstedet for tartan og whisky, passer simple definitioner ikke rigtig til Skotland som rundrejse. Clichéd billeder af stedet abound – postkort af wee Highland terrier, tartan pander af shortbread, rækker af diamant-mønstrede golftrøjer … og de kører mange scots til apoplexy. Og alligevel har Skotland en vane at levere på sine klassiske billeder: I nogle dele ødelægges slotte på næsten hver bakketop, om sommeren bliver glens uundgåeligt lilla med lyng, og hvis du ender i en landsby på galla dag, kan du bare støde på en formation af bagpipers marchere ned ad gaden.

Skotlands kompleksitet kan være svært at rave: et eller andet sted dybt i landets gener blander en generøs dosis romantisk keltisk hedonisme på en eller anden måde med streng kalvinistisk forsigtighed. Der er lidt mere flot her end landskabet, men halvdelen af ​​tiden er det skjult under en dråbe af tåge. Landets store bidrag til middelalderlige krigsførelse var den kaotiske, blodstridende ladning af den halvnøgte Highlander, men den er civiliseret nok til at have givet verdens dampkraft, fjernsynet og penicillinet. Kokke fra Paris til Pisa rhapsodize over skotske langoustine- og Aberdeen Angus-steaks, mens lokalbefolkningen glæder sig til en anden dybfri aftensmad af haggis og chips. Det er et land, hvor taberne af kampe (og fodboldkampe) er mere romantiserede end vinderne.

Skotland rundrejse er populært for mange turister

Naturligvis har turistindustrien tendens til at spille op arv, men ud over nostalgi ligger en moderne og dynamisk nation. Olie og nanoteknologi spiller nu mere for den skotske økonomi end fiskeri eller Harris Tweed. Edinburgh har stadig sin middelalderlige Royal Mile, men lige så mange folkemusik er tegnet af sine natklubber og moderne restauranter, mens de er ude i Hebriderne, men de lokale er mere tilbøjelige til at bygge hjemmesider end skærefår. Highland huntin ’shootin’ fishin ’sæt er i disse dage overordnet af mountainbikene og brede øjne hvalagtige. Udendørs musikfestivaler vil tegne tusindvis af opdrættere, men lige så populært som popstjernerne på hovedstadiet er folkemusikken, der rocker ceilidh-teltet med accordeon og en elektrisk fiol.

Fast i det nordvestlige hjørne af Europa er Skotland fjernt, men det er ikke isoleret. Den spændende tomhed i den vilde nordvestkyst ligger knap et par timer fra Edinburgh og Glasgow, to af Storbritanniens mest tætte og spændende bycentre. Gamle bånd til Irland, Skandinavien, Frankrig og Nederlandene betyder, at i sammenligning med engelsk i det mindste er skotterne generelt begejstrede for EU, som har hældt penge til infrastruktur og kulturelle projekter, især på højlandet og øerne.

Skotland rundrejse er et godt bud for turister

Skotlands forhold til “auld fjenden”, England, forbliver derimod så problematisk som nogensinde. Det skotske parlament i Edinburgh har hjulpet med at fokusere skotske sind på skotske anliggender, men mange skotter har stadig tendens til at se sager syd for grænsen med en blanding af overdrevet foragt og vild misundelse. Bed om en “engelsk morgenmad”, og du vil hurtigt finde dig selv placeret rigtigt. Gamle fordomme dør hårdt.

Følg os

Author

William