Hoteller på grønland er smukke og gode

by William Posted on 1229 views
Hotel Kulusuk i grønland

Alle veje fører til Island, hvorfra det kun er en kort flyvning med Air Island til Grønlands østkyst. En Bell212 fra Air Greenland flyver den sidste ti minutters tur mellem Kulusuk og Tasiilaq, men det er her hver normal beskrivelse er kort, fordi du er begejstret, selv før du går afsted fra helikopteren, og dens rotorer står stille. Det er utroligt smukt, og du har ikke travlt med at komme ind på hotelbussen, fordi det tager tid at absorbere alle indtryk. Alle hilser på alle, og du bliver mødt med store smil af personalet på Hotel Angmassalik, som ligger højt over Tasiilaq by. Ved check-in viser udsigten fra modtagelsesområdet mange huse i lyse farver og snedækkede bjerge på den anden side af den blå fjord. Fængslende.

Hotellet er et af Grønlands mest veletablerede turisthoteller. Det er svært at tro på, at de har fejret deres 40-års jubilæum, men hotellet har gennemgået renovering, så alt er nyt og moderne.

Modtagelse smelter sammen med baren og caféen og herfra kan personalet servicere receptionen, opholdsstue, bar, café og restaurant. Det er et glimrende koncept, når du driver en virksomhed på et sted, hvor ressourcer skal udnyttes fuldt ud. Her har alle flere funktioner. Selv kokken kommer til receptionen for at tage telefonen, hvis alle andre er ude med turisterne.

Fra caféområdet er der adgang til konferencelokalet og en stor ny terrasse med en fantastisk udsigt. Der er også flere andre mindre terrasser, så det er nemt for gæsterne at sidde og nyde solen eller udsigten, måske med en cappuccino eller en drink fra baren.

Hvad skal du vælge af hoteller når du kommer til Grønland

Der er værelser til enhver smag og budgetter. Hotellet har billige værelser med hostel-type med fælles badeværelser og toiletter samt almindelige, komfortable værelser med et lille skrivebord, satellit-tv og eget badeværelse med bruser. I øverste fløj er der luksuriøse værelser med mere plads og fine møbler, alle med den bedste udsigt.

Mike Nicolaisen, som er lederen, er anden generation på Hotel Angmagssalik, som blev startet af sine forældre.

– Vi er en del af Arctic Wonderland Tours, som også har Hotel Kulusuk i grønland, en rejsearrangør og den nyeste tilføjelse, Greenland Copter helikopterfirma, siger han.

– Min datter arbejder også her, og vi har ca. 30 medarbejdere, lidt færre om vinteren. Mike Nicolaisens forældre byggede hotellet i 1973, og de kommer stadig hver sommer, når hans far sejler med turister i en båd, der er specielt bygget til turister, med komfortable sæder og store vinduer. Moderen har også efterladt sit mærke på hotellet med farverige malerier og indkøb af alle former for grønlandsk kunst, der kan ses overalt på hotellet.

Selvom Mike Nicolaisen er manager, hjælper han også ud, når det er travlt og giver en hånd, hvor han er nødvendig, hvad enten det er med clearingborde eller noget andet.

– De fleste medarbejdere er multifunktionelle. De arbejder i baren og modtagelse eller som hjælpelinjer og de venter på et bord. Så jeg må også være alsidig, han smiler.

– Hotellet blev fuldstændig renoveret i 2013 ved hjælp af en islandsk arkitekt, siger Mike Nicolaisen.

Ud over funktionaliteten er en del af udfaldet en moderne opholdsstue med pejs og sofaer, hvor det er naturligt for gæsterne at sidde efter et godt måltid. Alle de almindelige værelser, såvel som dem, der er lidt større, har en højere standard, som du normalt ville forvente på et hotel.

På flere steder afbrydes hallerne af små hyggelige alkove med sofagrupper og borde, hvor gæsterne kan sidde sammen efter dagens udflugter eller arbejde.

Følg os

Author

William