Brænde kan du fælde selv

by William Posted on 926 views
Hvordan gemmer du Brænde

Hvad er godt brænde?

Når man bestemmer, hvilke typer brænde der brænder bedre, er det vigtigt at huske nogle hjemme kemi og det faktum, at alle træer, uanset deres art, er lavet af stort set de samme kemikalier. Hvad der dog påvirker kvaliteten af ​​brænde er densitet og fugtindhold.

træ, der er sværere eller tættere, som eg, hickory og aske, brænder typisk længere og producerer varmere kul. Og et lavt fugtighedsantal (ved hjælp af træ, der er tørret ordentligt eller “krydret”) betyder, at du brænder dit brændstof med bedre effektivitet og potentielt undgå alt for røgfyldte brande eller overdreven tjæreopbygning i din skorsten.

Selvfølgelig er mange hårdt træer sjældne, beskyttede eller vanskelige at komme i visse regioner. Ved sammenligning af tilgængelige typer brænde til at købe, skal du huske på, at hickory, eg og ahorn brænder længere og varmere, hvilket gør dem til gode valg til vinterens koldeste måneder. I modsætning hertil brænder poppel, fyr og gran hurtigere og sørger for bedre efterår og forår, fordi træheatorganisationen gør det lettere for varmen og overopheder ikke området. Dette kan også være en god mulighed for udendørs brændeovne.

Brænde er noget som du skal have et stort lager af

Tal med naboer om lignende ovne og der hjemme for at finde ud af, hvor meget træ de brænder i løbet af en sæson. Og spørg efter anbefalinger om pålidelige leverandører af træ.

Hvad er en træledning?

Ifølge Wood Heat Organization er den officielle måling for træ kaldt en “ledning”. En “fuld” ledning er en 8 fod lang stak, der er 4 meter høj og 4 meter bred, men da 4 fods stykker ikke er typisk hvad folk bruger i pejsen eller brændeovnen, brænde er sjældent solgt i den størrelse, hvilket kan gøre købsbrænde vanskelig, tilføjer trævarmeorganisationen.

Tilføjelse til forvirringen er de forskellige udtryk som “ansigt” ledning og “ovn” ledning, der nogle gange bruges til at beskrive en variation af en fuld ledning (hvor stykkets længder er kortere end 4 fod).

Selvfølgelig kan en stabel brænde være en investering, så du vil forstå præcis, hvor meget træ du får, og hvordan man sammenligner forskellige priser. Trævarmeorganisationen tilbyder en formel til at hjælpe dig med at gøre det, og foreslår at undgå træ, der ikke er en variation af en fuld længde som en halv længde, en tredjedel længde eller en fjerde længde.

Er brænde dyrt at opvarme med?

Hvordan stabler du og tørrer det?

Når dit træ er leveret, har paller, jernbanebånd eller endda en selvstændig brændehave klar til at stable træet på og hente det af jorden. Træ venstre på jorden i en uorganiseret bunke får ikke nok luftstrøm til at tørre tilstrækkeligt. For at tørre dit træ korrekt – hvad der kaldes “krydderier” – Wood Heat Organization siger at vælge et sted, hvor solen kan varme træet og vind kan blæse igennem det.

Træk træet i skiftende mønstre pr. Niveau, når du stabler det. Tag dig tid til at vælge gode, lige stykker, når du nærmer dig et hjørne eller endepunkt. Denne krydsningsteknik giver mulighed for både mere stabile træstænger og fri bevægelse af luft.

Ved at lade træet tørre i mindst en sommersæson, eller i alt mindst seks måneder, kan du sandsynligvis nå det 15-20 procent ønskede fugtniveau, som Wood Heat Organization siger, er ideelt til brænde. (Det kan variere afhængigt af dine specifikke forhold og de træarter du har valgt.) En god syncheck er at se efter revner i slutningen af ​​krydrede logs. Selvfølgelig kan alt dette betyde at købe træ nu til brug næste efterår.

Hvordan gemmer du Brænde?

Typisk kan de fleste ikke lide at snuble gennem sneen sent om aftenen til brænde. De kan heller ikke lide bugger eller gnavere i deres hjem fra træ, der er lagt op indenfor. Derfor kan en woodshed være ret praktisk.

Følg os

Author

William