Altaner er det du skal have styr på

by William Posted on 938 views
Altaner anvender bjælker

En balkon kan tilføje æstetisk værdi til din husfacade, samtidig med at der ydes ekstra plads og udendørs arealer til hjemmet. Altaner ligner dæk, selvom de adskiller sig inden for nogle få nøgleområder. Mens dæk forbinder med jorden via søjler, vedhæfter altaner kun til siden af ​​en bygning. Altaner tager også generelt mindre plads end dæk. Processen med at bygge en balkon begynder med planlægning og fortsætter til byggefasen.

Planlægning er det første skridt i at bygge en balkon. Planlægningsprocessen begynder med at bestemme, hvor du vil lægge balkonen, dens størrelse og hvilke slags materialer du vil bruge. Størrelsen og formålet med din balkon bestemmer de anvendte materialer – jo mere vægt en balkon skal understøtte, desto stærkere skal materialerne være. Du skal oprette detaljerede strukturelle tegninger for hver del af balkonen, før du påbegynder byggeri og indbefatter dimensioner på alle tegninger. Begynd aldrig byggeri uden en detaljeret plan og tjek med din lokale bygningsafdeling for eventuelle tilladelser, du måtte have brug for.

Hvordan skal en altan bygges op

Når du planlægger en balkon, skal du være særlig opmærksom på at designe og regne med alle vægtstøttesystemer. Altaner anvender bjælker, eller lateralt træstykke, der løber mellem strukturens primære støttebjælker. Bjælker understøtter balkonen på gulvet og forstærker bjælkerne. Forbindelsen mellem en bjælke og en stråle kræver særlige understøttelsesmekanismer, såsom ledgerstrimler eller bjælkebøjler. Når du tilføjer en balkon til udvendig af en bygning, skal du sikkert fastgøre den til bygningen, samtidig med at du giver vægtstøtte. Se på forskellige metoder til at gøre dette, fra at bruge diagonale støttebjælker til klemmer, led og murværk, såsom cement eller endda beton.

En god bygherre forbereder sig altid til enhver eksigens, før man begynder at bygge. Dette indebærer at samle alle de anvendte værktøjer og materialer. Køb ekstra materialer, hvis der opstår problemer. Identificer udgangskilder til el værktøjer og find back-up strømkilder, inklusive batterier. Rengør altid og forbered den overflade, du planlægger at vedhæfte balkonen til og sikre, at den ikke behøver noget arbejde – uanset hvor godt bygget en balkon er, vil den ikke vare uden en sikker væg.

Se hvad en god altan skal kunne gøre for dig

Balkon konstruktion begynder, som alle konstruktioner, fra bunden op. Start med at installere support netværk, såsom diagonale bjælker, og prepping væggen, der vil holde balkonen. Bygherrer skaber så mange materialer, som de kan, før de faktisk installerer noget – du kan bygge bjælke- og strålesystemer, altanbunden og rækværk uafhængigt af hinanden på jorden. Monter først bjælke- og strålesystemet først, begynd at fastgøre gulvet til dette, og arbejd rækværket ind i enheden, mens gulvet færdiggøres. Når du er færdig, skal du lægge et tungt emne på balkonen, inden du står på det – bedre et brudt terrassebord end en brudt hals. Husk aldrig bygg et dæk, hvis du ikke ved hvad du laver – du risikerer at skade dig selv og andre.

Opførelsen af ​​en udendørs balkon adskiller sig drastisk fra en indendørs. Udendørs altaner ligner dæk og fastgøres til facaden af ​​en struktur. Indendørs altaner integreres i udformningen af ​​en bygning. Installation af en indendørs balkon kræver langt mere avancerede planlægnings- og byggemetoder, herunder komplekse vægtstøtte og strukturelle integrationsproblemer. Udendørs altaner kan også bestå af en del af bygningens overordnede strukturelle design, i hvilket tilfælde bygherren installerer dem som bygningen er opført, ikke efter omstændighederne som en tilføjelse.

Følg os

Author

William